Blog

Ondernemer van de Maand: CFX uit Emmen

CFX wil noordelijke en Drentse filmmakers ondersteunen bij het distribueren van hun producten. Naast distributie van films houdt CFX zich ook bezig met moderne technologieën als virtual reality (VR), augmented reality (AR) en 3D-animaties. Deze maand is CFX uit Emmen Ondernemer van de Maand.

CFX is een zogenoemd digital experience agency. “Wij bieden een digitale ervaring”, legt Thomas Nauw uit. “Dat kan een film zijn of fotografie, maar bijvoorbeeld ook augmented reality (AR), virtual reality (VR) of 3D-animaties. Eigenlijk combineren we alles.”

Verraderlijke liefde

CFX heeft Ik Ben Drents Ondernemer benaderd met de uitdaging om films op een nieuwe manier te distribueren. “Vaak zie je dat films gemaakt worden en op een festival door een beperkt aantal mensen worden gezien. Vervolgens weer verdwijnen en er niet meer over gepraat wordt”, vertelt Nauw. “Dat patroon willen wij doorbreken.” Daarbij is ‘Verraderlijke liefde’ – een Drentse film over de Tweede Wereldoorlog – voor CFX het vlaggenschip om te gebruiken. “Onze uitdaging is om ‘Verraderlijke liefde’ zelf te distribueren. Wij gaan gewoon kijken of wij op die manier noordelijke en Drentse filmmakers kunnen helpen om hun films aan de man te brengen.”

Drenthe

CFX is gevestigd in Emmen. Nauw groeide op in Drenthe en heeft hier ook zijn plek als ondernemer gevonden. “Ondernemen in Drenthe is voor mij thuiskomen. Ik heb in Hilversum en in de Randstad gezeten. Ik vond het daar heel leuk hoor, maar toch miste ik iets. Dat bleek het gevoel van thuis in Drenthe te zijn.”

Ambitie

“Over vijf jaar hoop ik dat wij verantwoordelijk zijn voor een aantal mooie producties. En, als ik dan in het buitenland ben en op iemands telefoon onze content zie. Dat lijkt me kicken!”

  • Effectieve bedrijfsvideo

    Hoe maak je een effectieve bedrijfsvideo?

    Lees blog