Thomas Nauw

Thomas Nauw is een vooraanstaande ondernemer uit Drenthe die de afgelopen jaren zijn stempel heeft gedrukt als een bekwame producent van zowel games als films. Met een toewijding aan vakmanschap heeft deze gedreven ondernemer met zijn bedrijven een specialisatie ontwikkeld in de creatie van diverse filmproducties, aftermovies, bedrijfsfilms, 3D-animaties en visuele effecten. Zijn succesvolle traject wordt gekenmerkt door innovatie en kwaliteit, waarmee hij niet alleen lokale maar ook nationale erkenning heeft verworven in de dynamische wereld van entertainment en visuele media.

Thomas Nauw


Het bedrijf van Thomas Nauw, CFX Digital, wordt gedreven door een dynamisch team van jonge creatievelingen die hun talenten optimaal benutten voor de productie van hoogwaardige content. Als onderneming heeft CFX Digital alle benodigde expertise in huis om het complete scala aan producties, variërend van films en televisieprogramma’s tot videoproducties, te verzorgen. Bij de publicatie van hun werk werkt CFX Digital nauw samen met diverse televisiezenders, reclamebureaus, filmproducenten en projectontwikkelaars.

Het Verhaal van CFX Digital

Thomas Nauw, de gedreven Drentse ondernemer, is een geboren en getogen Emmenaar die zijn passie voor film ontdekte tijdens zijn studie aan de Kunstacademie HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht). Zijn ondernemersbloed begon al vroeg te borrelen, en in zijn studententijd begon hij zijn reis als freelancer, voornamelijk gericht op trouw- en aftermovies. Thomas zette zijn eerste stappen in de randstad als regisseur bij RTL Nederland, maar zijn hart trok hem uiteindelijk terug naar Drenthe. Waar hij zijn ondernemersavontuur voort zet.

Terug naar de Roots

Met een weloverwogen beslissing verhuisde Thomas van Utrecht terug naar zijn geboortestad Emmen. Hier kon hij, in samenwerking met zijn oudere broer Maarten Nauw, zijn ondernemersdroom verder vormgeven. Onder de vlag van zijn eigen bedrijf, destijds Thomas Nauw Film, produceerde de Drentse ondernemer een breed scala aan filmproducties voor lokale bedrijven en organisaties in Drenthe. Zijn freelance-werk en sociale vaardigheden resulteerden in een snelgroeiend zakelijk netwerk, wat leidde tot een jaarlijkse groei van filmproducties. In 2017 bundelde Thomas zijn krachten met zijn broer Maarten en vriend Leroy om CFX op te richten.

De lancering van CFX Digital op het online toneel veroorzaakte al snel opschudding wereldwijd. Met hun korte films waren ze te zien op vooraanstaande platforms zoals CNN, The Telegraph, 9GAG, Dumpert en Reddit. Deze samenwerkingen openden de deur naar uitdagendere, grotere en impactvollere filmprojecten. Naast het ontwikkelen van een aantal prachtige documentaires en korte films kwam er in 2019 een nieuw project voorbij. De langgekoesterde jongensdroom van Thomas kwam uit: de productie van een Tweede Wereldoorlogsfilm.

Grenzeloos verraad

Een van de opvallende projecten van Thomas Nauw is de Drentse oorlogsfilm “Grenzeloos Verraad”, die zich afspeelt op een Drentse boerderij. Deze aangrijpende film, geregisseerd door Thomas zelf, vertelt het verhaal van de complexe relatie tussen een Duitse officier (Peter Nillesen) en een joodse onderduikster (Berit van de Wouw). Het brengt een nuance aan in de perceptie van goed en fout tijdens de oorlog. De film kreeg wereldwijde erkenning en toonde de veelzijdigheid van Thomas Nauw als filmmaker en ondernemer.

Bestuurslid van Young Business Award


Sinds de allereerste editie van de startupcompetitie heeft Thomas Nauw een centrale rol ingenomen, zowel als individu als creatieve drijvende kracht, binnen alle edities van de AFAS Young Business Award (YBA). Zijn impact is duidelijk zichtbaar, en zijn betrokkenheid gaat verder dan alleen persoonlijke deelname. Thomas is van onschatbare waarde geweest bij de ontwikkeling van alle videocontent rondom YBA, waarbij hij vanaf het prille begin een leidende rol speelde in het creëren van de creatieve flair en shows die de startup-evenementen uniek maken. Met de herlancering van YBA in januari 2020 heeft zijn toewijding en expertise als bestuurslid van de Stichting Young Business Award nieuwe hoogten bereikt. In deze rol is Thomas niet alleen een sleutelfiguur, maar belichaamt hij ook de dynamiek en creativiteit die het evenement tot een bruisend succes maken.