CFX Digital: jouw partner voor videoproductie in emmen

Videoproductie Emmen

Waarom een bedrijfsfilm?
Dat is de vraag die we vaak horen. Een bedrijfsfilm geeft jouw toekomstige klant of relatie een goede inkijk in je bedrijf. Over je bedrijf vertellen is waardevol, maar dit in beeld brengen nog veel waardevoller. 

Als je via video een inkijk kan geven in jouw bedrijf dan laat je direct digitaal al een voetafdruk achter. Het kan dienen als visitekaartje maar ook iets waar je gewoon erg trots op bent. Maar hoe gaat zoiets dan in zijn werk? 

Script schrijven
Het begint eigenlijk altijd met een script. Wie zijn jullie nou eigenlijk en waar staan jullie voor? Dat zijn de eerste vragen die we gebruiken voor de basis van jullie bedrijfsfilm. 

Vervolgens gaan we aan de slag met deze informatie en maken we op basis van jullie USP’s (Unique Selling Points) een script ingedeeld in verschillende scenes. De eerste scenes zijn meestal een korte terugblik van het bedrijf en hoe deze ooit begonnen is. Na deze terugblik kijken we of er beeldmateriaal beschikbaar is (denk hierbij aan oude foto’s of video’s) om een korte blik in de geschiedenis te werpen. 

De huidige situatie
Vervolgens kijken we naar de huidige situatie en wat er op dit moment binnen het bedrijf speelt. Zijn er belangrijke diensten die je graag zou willen uitlichten? Dan zijn dit direct de pilaren we waar content aan koppelen. Van al deze diensten (pilaren) maken wej video’s en voegen dit uiteindelijk samen in jouw bedrijfsfilm.

De toekomst
En waar gaat het bedrijf eigenlijk naartoe? Wat is de toekomstvisie? Zeker een belangrijk onderdeel van je bedrijfsfilm om deze video rond te maken. Elk verhaal heeft een begin en een eind. Van A tot Z zeggen we. 

Fit for Platform
En dan heb je jouw bedrijfsvideo klaar, en dan?
Wat moet je met een bedrijfsvideo waar je zo trots op bent. Op je website plaatsen dat natuurlijk altijd maar wat dan verder? 

Ook hier denken we van CFX Digital aan. Je denkt vast een video, die kun je maar één keer maken maar niet is minder waar. Één video kan je soms wel meer dan tien keer inzetten. Hoe? Doormiddel van Fit for Platform. Fit for Platform houdt in dat wej het geschoten materiaal op maat gaan maken (fit) voor het bedoelde kanaal (platform). Denk hierbij aan LinkedIN, Facebook, Instagram of TikTok. Maar mocht de behoefte er zijn om deze intern op een intranet of website te plaatsen dan is het ook mogelijk deze hier op maat voor te maken (Fit for Platform). 

Social Media Content
Naast de beelden van je bedrijfsfilm is het ook slim om content op maat te draaien(filmen). 

Instagram en TikTok hebben een andere aandachtspanne dan bijvoorbeeld LinkedIn of Facebook. Dit betekent dus dat de boodschap die je wil overdagen korter en krachtiger moet zijn (in het geval van Instagram of TikTok). Ook is het kader van een Instastory(verhaal) anders dan een Facebookpost. 

De voordelen van videoproductie.

Doormiddel van eenvoudige en betrouwbare video’s vergroot je de naamsbekendheid van je bedrijf onder de bestaande en nieuwe klanten. Met een video is een boodschap overbrengen een stuk gemakkelijker en een bezoeker kan een video beter onthouden dan een stuk tekst op de website waar precies de dezelfde informatie te lezen valt. Je kan namelijk met videoproductie veel vertellen en laten zien aan de kijker, en dat in een korte tijd. Naast het vergroten van je online vindbaarheid geeft een videoproductie ook de mogelijkheid om op een ander handelswijze contact te leggen met je doelgroep.

Sinds 2012
aftermovie CFX digital

het concept van jouw bedrijfsvideo.

Voordat een video kan worden geproduceerd beginnen wij altijd met brainstormen. Een gesprek waarin we brainstormen helpt ons duidelijkheid te creëren wat er verteld moet worden met de video en voor wie deze bedoeld is. Tijdens deze brainstorm worden al jouw wensen en doelen voor de video vakkundig besproken om het project te kunnen starten. Bij een brainstorm komen diverse dingen aan bod. Denk hierbij aan de planning en de financiering van het project, het huren van mensen en als belangrijkste welk doel jouw video heeft. Ook wordt er besproken over hoe lang de video moet duren aangezien de video niet langer moet wezen dan dat het interessant is, je wilt de aandacht van de kijker namelijk behouden.

De opname van jouw bedrijfsvideo

Ongeacht wat de video gaat inhouden, zijn er bij videoproducties altijd veel handen nodig om het tot een krachtige video te brengen. Zodra we een beeld hebben gekregen over de video, is het tijd voor de opnames. In deze fase worden alle beelden op de gekozen locatie gefilmd. Ook worden er in deze fase de nodige voice-overs of andere geluidseffecten opgenome

CFX Digital Contact

Van montage naar eindproduct.

Nadat al het beeldmateriaal gefilmd is kunnen wij verder met de laatste fase: de montage van de video. Bij deze stap gaat ons team van experts de ruwe video’s op de juiste plekken zetten en voegen deze samen tot een geheel. Dit houdt in dat al het beeldmateriaal wordt bekeken en wordt beoordeeld. Zo kunnen wij op basis van het script en wat het best bij de klant past bepalen wat er wel en niet in de video terug komt. Het is namelijk belangrijk dat de video van begin tot eind interessant blijft voor de kijker. Wanneer er bepaalde logo’s moet terugkomen in de video kunnen wij deze ook verwerken. Hierbij let CFX wel op het kwaliteit van het bestand want hoe hoger de kwaliteit is van het bestand, hoe mooier deze terug komt in de video.

Vraag vrijblijvend informatie aan

Benieuwd naar de stappen voor jouw bedrijfsvideo in Emmen? Vul het onderstaande formulier in & één van onze specialisten komt bij je terug. Zo gaan we de samenwerking aan om jouw bedrijf succesvol in beeld te brengen!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.