Blog

Hoe maak je een effectieve bedrijfsvideo?

Effectieve bedrijfsvideo

Een bedrijfsvideo maken is een uitstekende manier om je merk, producten of diensten te promoten. Een effectieve bedrijfsvideo trekt de aandacht van (potentiële) klanten en overtuigt hen van de waarde die jouw bedrijf biedt. Maar waar begin je bij het maken van een bedrijfsvideo? En hoe zorg je ervoor dat de video opvalt en impact maakt? In deze blog delen we de beste tips voor het maken van een effectieve bedrijfsvideo.

Wat is een bedrijfsvideo?

Een bedrijfsvideo is een visuele productie die wordt gemaakt om de producten, diensten, waarden of cultuur van een bedrijf te presenteren aan een specifieke doelgroep. Het doel van een bedrijfsvideo inzetten kan erg divers zijn. Enkele voorbeelden zijn het vergroten van je merkbekendheid, het aantrekken van nieuwe klanten of het informeren en inspireren van je medewerkers. Deze video’s zijn een krachtig marketinginstrument en zijn tegenwoordig onmisbaar bij het optimaliseren van je marketingstrategie.

Meest voorkomende typen

Er zijn talloze manieren om een bedrijfsvideo te maken. Eén van de meest voorkomende typen is een promotievideo, wat gericht is op het promoten van een product, dienst of evenement. Daarnaast zijn bedrijfspresentaties en productdemonstraties ook populaire vormen van bedrijfsvideo’s. Bedrijven leggen ook tevreden klanten vast in bedrijfsvideo’s om de betrouwbaarheid van hun producten of diensten te verhogen. Dit wordt ook wel klantgetuigenissen genoemd.
Instructievideo’s, waarin stap-voor-stap uitleg wordt gegeven over het gebruik van een product of het uitvoeren van een taak, zijn ook een veelvoorkomende vorm van een bedrijfsvideo.

De stappen voor het maken van een bedrijfsvideo

Het maken van een effectieve bedrijfsvideo begint met kiezen van het doel dat je ermee wilt bereiken. Wil je je merk promoten? Of wil je de bedrijfscultuur van jouw organisatie in kaart brengen? Met een duidelijk doel weet je sneller wat je in beeld wilt brengen.
Ten tweede is het afbakenen van je doelgroep cruciaal. Het is belangrijk dat je de stijl, toon en hoe je de bedrijfsvideo bij jouw publiek brengt, goed afstemt op je doelgroep. Dit is immers de groep die jouw video te zien krijgt!

Zodra het doel en de doelgroep bekend zijn, kun je beginnen met het maken van een script. Wat wil je laten zien in je video? Welke onderwerpen wil je graag in beeld brengen? En wat is de meest geschikte locatie op dit op te nemen? Als je dit ook voor ogen hebt, kun je gaan beginnen met filmen. Het is belangrijk om de juiste camera, audioapparatuur en verlichting te gebruiken voor je video. Je hebt niks aan een geweldig script als de belangrijkste punten niet opvallen in je bedrijfsvideo.

Na het filmen is er nog één laatste stap te gaan: het bewerken van je opnames. Dit is misschien wel één van de belangrijkste stappen, want dit bepaalt hoe jouw bedrijfsvideo tot uiting komt. Bij het bewerken is het belangrijk om de juiste beelden op het perfecte moment te tonen, zodat je vooraf opgestelde doel bereikt kan worden.

Er zijn echter veel meer factoren waarmee je rekening moet houden bij het bewerken van je video. Voorbeelden zijn het toevoegen van passende muziek en geluidseffecten, het toepassen van de juiste kleuren en het toevoegen van tekst en andere grafische elementen.

Kortom, het maken van een effectieve bedrijfsvideo is erg ingewikkeld en kan door veel factoren beïnvloed worden.

Garantie voor een effectieve bedrijfsvideo

We begrijpen dat al deze stappen niet eenvoudig zijn om zelf te ondernemen. Er komt veel bij kijken. Daarom is de gouden tip van deze blog om een video agency in te schakelen voor het maken van een bedrijfsvideo. Wij van CFX, een video agency, hebben de expertise, ervaring en middelen om een bedrijfsvideo te produceren die niet alleen professioneel is, maar ook effectief. Bij CFX weten we precies hoe we de hierboven beschreven stappen moeten aanpakken om een succesvolle en converterende bedrijfsvideo voor jouw organisatie te maken.

Wil jij een bedrijfsvideo voor jouw organisatie? Of ben je simpelweg benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op!

  • FILMPRIJS OP SPAANS FILMFESTIVAL

    Lees blog