Blog

Hoe maak ik een goede commercial?

Maken van goede commercial

Een commercial maken is een geweldige manier om jouw organisatie, product of dienst te promoten. Maar waar begin je? En wat heb je hiervoor nodig? Bij het maken van een commercial komt namelijk veel kijken. In deze blog nemen we je stap voor stap mee hoe je een effectieve commercial maakt. Zo maak jij indruk op je doelgroep!

Wat is een commercial?

Een commercial is een korte, krachtige vorm van video die wordt gebruikt om een product, dienst of merk te promoten. Het doel is om de aandacht van de kijker te trekken en hen te overtuigen van de waarde dat je aanbiedt. Je ziet commercials vaak op televisie, maar worden tegenwoordig ook veel online ingezet. Denk bijvoorbeeld aan social media kanalen, zoals Instagram of YouTube.

Waarom een commercial maken?

Een commercial maken biedt vele voordelen voor jouw organisatie. Allereerst helpt het om je doelgroep op een effectieve manier te bereiken. Met sterke beelden en een pakkende boodschap roep je emoties op, waarmee je een sterke indruk achterlaat. Bovendien is een commercial een breed inzetbaar marketingmiddel. Je kunt het dus inzetten op televisie, social media, je website en vele andere online platformen. Dit zorgt voor een breed bereik en verhoogt de kans dat jouw boodschap gezien wordt door de juiste mensen.

Daarnaast geeft een professionele commercial je merk een betrouwbare en moderne uitstraling. Het laat zien dat je serieus investeert in communicatie en geeft je de mogelijkheid om de USP’s van je organisatie op een visueel aantrekkelijke manier te presenteren.

De stappen voor het maken van een goede commercial

Het maken van een goede commercial is niet zomaar gedaan. Daarom nemen we je hieronder stap voor stap mee:

1. Doelstelling formuleren

Het maken van een commercial begint met het formuleren van je doelstelling. Oftewel, wat wil je bereiken met de promotievideo? Wil je meer naamsbekendheid genereren, een nieuw product promoten of juist een specifieke doelgroep tot actie aanzetten? Wat je doel ook is, door je doel vooraf te definiëren kun je gerichter werken en ervoor zorgen dat elke volgende stap in het proces aansluit bij wat je wilt bereiken.

2. Het script schrijven

Als de doelstelling is vastgesteld, begin je met het schrijven van een script. Dit is de basis van je video en bepaalt wat er in beeld komt en wat er gezegd wordt. In het script beschrijf je nauwkeurig welke boodschap je wilt overbrengen en hoe je die op een pakkende manier presenteert.
Zorg ervoor dat het verhaal duidelijk is en dat het de aandacht van de kijkers vasthoudt. Het is belangrijk dat het script nauw aansluit bij de wensen en behoeften van je doelgroep, zodat de boodschap echt binnenkomt.

Commercial filmen

3. videoBeelden maken

Nu het script staat, is het tijd om de videobeelden te maken. Of je nu kiest voor een opnameteam of zelf aan de slag gaat, het is in beide gevallen belangrijk om aandacht te besteden aan licht en geluid. Hoewel beelden tegenwoordig flink bewerkt kunnen worden, versterken goede beelden je boodschap en zorgen ervoor dat de video er professioneel uitziet.
Film je buiten? Vergeet dan niet om rekening te houden met weersomstandigheden!

4. Monteren

De laatste stap in het proces is de montage. In deze stap worden alle gemaakte beelden samengevoegd tot één samenhangende video. Dit is een hele belangrijkste stap, omdat de montage bepaalt wat de kijker uiteindelijk te zien krijgt.

Het is belangrijk om bij het monteren te letten op de timing en flow, zodat de commercial op het juiste tempo de boodschap overbrengt en de aandacht van de kijker vasthoudt. Houdt ook hierbij rekening met de wensen en behoeften van je doelgroep.

Hulp nodig met jouw commercial?

Het maken van een goede commercial is misschien niet zo makkelijk als het lijkt. Wij helpen je daarom graag met een maken van een video dat past bij jouw organisatie en doelgroep. Wij van CFX hebben jarenlange ervaring en expertise in het maken van commercials voor vele klanten.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Geheel vrijblijvend!

  • Eerste prijs Victus Award

    Eerste prijs op Victus film festival

    Lees blog