Blog

FILMPRIJS OP SPAANS FILMFESTIVAL

Naast Nederland doet onze film het nog beter in het buitenland. Een filmprijs is daarvan het resultaat! Het filmklimaat in Drenthe is aan het groeien en wij proberen met ons succes dit aan te jagen en andere filmmakers te motiveren.

DE TWEEDE PRIJS

De Drentse speelfilm “Grenzeloos Verraad,” voorheen bekend als “Verraderlijke Liefde” van Zuidoost Drenthe-film (ZOD-film), heeft opzien gebaard door de tweede filmprijs te winnen op het prestigieuze Spaanse filmfestival van Zaragoza. Uit meer dan 700 deelnemende films wist deze film zich te onderscheiden. Een prestatie die Peter Nillesen, schrijver en hoofdrolspeler, en regisseur Thomas Nauw, buitengewoon trots maakt. Hun film draaide op hetzelfde festival waar ook een nieuwe film van Anthony Hopkins te zien was.

EEN NIEUWE FILM: EINDSTRIJD ZONDER ZEGE

De successen van deze film zijn niet onopgemerkt gebleven. Naast de bekroning op het festival en de filmprijs, is de film over de Tweede Wereldoorlog nu wereldwijd beschikbaar op alle grote streamingdiensten en wordt internationaal vertoond. Dit succes smaakt naar meer en het team werkt al aan een volgende project, “Eindstrijd zonder Zege,” een andere oorlogsfilm die zich richt op de klopjacht op de SS, gesteund door het Drentse verzet.

TIGER TANKS EN ZUID-AMERIKA

Met plannen voor grootschalige opnames, inclusief het gebruik van authentieke militaire rekwisieten zoals een Tigertank en een onderzeeƫr en zelfs reizen naar Zuid-Amerika, zijn Nillesen en Nauw op zoek naar een aanzienlijk budget. Zij hopen dit te realiseren door middel van subsidies en crowdfunding, met als doel de betrokkenen, vooral de vrijwilligers, crew en cast, te compenseren voor hun harde werk en toewijding.

Thomas Nauw tijdens een interview met de organisatie van het filmfestival in Zaragoza.

FILMINDUSTRIE IN DRENTHE

Deze film en de toekomstige projecten benadrukken niet alleen de groeiende filmindustrie in Drenthe maar tonen ook de internationale potentie van Nederlandse filmmakers op wereldwijde filmfestivals.

Wil je meer weten over onze film of heb je zelf interesse in het maken van een film?

  • Behind the scenes

    Grijp de Aandacht met Vette Video’s op Social Media

    Lees blog