Blog

Video op jouw website: Een SEO boost

Bedrijfsvideo

Tegenwoordig zie je voornamelijk videocontent op alle online platforms, van Instagram Reels en Facebook tot TikTok. Zelfs tutorials kunnen worden gevolgd via YouTube-video’s. Dus, waarom zet je deze trend niet in om ook je website te optimaliseren en te groeien in de organische resultaten?

Wat is SEO?

Laten we eerst een blik werpen op SEO, oftewel Search Engine Optimization. Dit draait om het optimaliseren van je website zodat deze hoger verschijnt in zoekmachine resultaten. SEO is een langetermijnstrategie waarmee jouw website beter zichtbaar wordt zonder dat je hiervoor hoeft te betalen per klik. Het algoritme van Google verandert ook voortdurend en er komen steeds nieuwe aspecten bij die ook van belang zijn voor jouw website om ervoor te zorgen dat je goed rankt.

Waarom video voor je website?

In de wereld van SEO groeit het belang van video met een rap tempo. Zoekmachines hechten steeds meer waarde aan diverse, hoogwaardige content. Laat hier nu video’s te pas komen als een krachtige toevoeging. Niet alleen Google waardeert dit, maar ook jouw klanten zijn geïnteresseerd in video’s om een betere indruk van jouw pagina te krijgen. Hoe krijg je ook een betere indruk van jouw bedrijf, dan door het toevoegen van een krachtige video. Het toevoegen van video’s vergroot daarnaast de kans dat zoekmachines je site als relevant beschouwen, wat je SEO-ranking positief beïnvloedt.

De voordelen van video

Verhoogde betrokkenheid
Video’s trekken de aandacht van bezoekers en zorgen voor hogere betrokkenheid. Mensen bekijken eerder een video dan dat ze een lange tekst gaan lezen. Daarnaast brengt een video jouw boodschap effectiever over, doordat je de toon van de video zelf bepaald. Niet alleen worden video’s sneller bekeken, maar jouw websitebezoekers blijven ook dubbel zo lang op je pagina.

Verbeterde zoekresultaten
 Diverse content wordt gewaardeerd door de zoekmachines en dit is precies waarom een video een krachtige toevoeging is. Door video’s op te nemen, vergroot je de kans dat zoekmachines je website als waardevol beschouwen, wat resulteert in een hogere positie in de zoekresultaten.

Versterkte online aanwezigheid
Met video’s onderscheid je je van de concurrentie en bouw je een sterke online aanwezigheid op, geschikt voor je sociale media. Het delen van boeiende video content heeft als effect dat je minder na hoeft te denken over je content, leidt tot een krachtige aanwezigheid en meer websiteverkeer, wat gunstig is voor je SEO.

Meer dan alleen je bedrijfsverhaal

Video’s bieden de kans om meer te delen dan alleen het verhaal van jouw bedrijf. Denk aan het tonen van previews van jouw aanbod, productvideo’s, of het vertellen van jouw unieke verhaal. Door waardevolle content te presenteren die aansluit bij de behoeften van je doelgroep, vergroot je niet alleen je kansen op betere SEO, maar versterk je ook de band met je publiek.

In conclusie, het inzetten van video voor jouw website is niet alleen een creatieve manier om je bedrijf te presenteren, maar het biedt ook aanzienlijke voordelen voor je SEO-inspanningen. Overweeg video als een essentieel onderdeel van je contentstrategie en zie hoe het de zichtbaarheid van je website kan verbeteren. Benieuwd wat wij bieden? Check onze cases en neem contact met ons op!

  • Effectieve bedrijfsvideo

    Hoe maak je een effectieve bedrijfsvideo?

    Lees blog